pühapäev, 8. jaanuar 2017

ELUKULG

Lisaks sellele blogile siin, lõin täiesti uue blogi  

 http://elukulg1.blogspot.com.ee/

See on edasiarendus teemast, milles ma kirjutasin viimases raamatus. Raamat "Põrgulikult esoteeriline raamat" ilmub selle aasta alguses, ilmselt jaanuari kuu jooksul. Kuigi see raamat on üleval ka siin blogis, on see tegelikult hoopis teine, sest lisaks vähesele, kuid üsna sisutihedale tekstile on selles 90 lehekülge fotosid, mis illustreerivad teksti. Ainult tekstiga raamat ei anna alternatiiv-ajaloost eriti head ülevaadet.
Kuigi pealkiri viitab esoteerikale, siis esoteerikat selles palju ei ole. Ma kirjeldan selles esoteerika mõistet, mis tähendab sanskriti keeles - "mitte kõigi jaoks", siis on veel üks kirjeldus, mida esoteerika tegelikult tähendab.
Tegelikult on hoopiski kaks terminit - esoteerika ja exoteerika. Mõlemad on teadused või kogumid, mis sisaldavad teadmisi. Meie aja inimestel on aga ettekujutus esoteerikatest pigem sellised, et need on sensitiivid, nõiad, hipsterid ja "pilvepiiril hõljujad". 
Tegelikult on tegemist teadlaste ja teadjatega, puhtalt teadmiste baasil. Esoteerika on siis, teadmiste jagamine "sissepoole" ehk oma kindlale ringkonnale. Teadmised hoitakse kinni kasu eesmärgil. Raha teenimise eesmärgil ja saladuste varjamise eesmärgil. Sellised on teadlased, poliitikud, finantssektor, sõjandus, arstid ning ka need inimesed, kes tegelevad alternatiiv-tervendamisega.
Ühesõnaga, kõik inimesed, kes valdavad mingeid kindlaid teadmisi ja neid teadmisi kasutavad nad enda heaolu hüvanguks ning raha teenimise eesmärgil.
Täpselt ristivastu tegevus on - exoteerika. Need on teadmised ja tegevused - väljapoole. Teadmised, mida jagatakse vabalt kõikidele ja raha selle eest üldiselt ei võeta. Need on sellised inimesed, kes teevad midagi teistele ja jagavad teadmisi omast vabast tahtest ja tasuta.
Kumb neist kasutajale või vajajale parem on, seda ei saagi öelda, sest igal asjal siin planeedil on kaks poolt, nagu te juba teate - duaalsus.
Mingite teadmistega teisele inimesele midagi kasulikku rääkida ei pruugi olla hea, sest rääkija ise ka ei tea kõiki asju väga tõeselt.
Samas aga tasuta kuulujuttude edasi rääkimine pole sugugi mõistlik tegevus. Nagu kõikide asjadega, tuleb olla ettevaatlik ja uuriv ka nende valdkondadega.
Uus blogi on siis puhtalt alternatiiv-ajaloo põhine.
See blogi siin, jääb mulle endale igasuguste eriliste teemade arendamiseks. Ilmselt tekib ka uude blogisse järeldusi veidike teise nurga alt kui ainult tõsiajalooline.
Ajaloo kohta on üks inimene öelnud täpse kirjelduse. Mälu järgi oli selleks meheks Göbbels. Täpset tsitaati ei mäleta, kuid mõte on selline. "See kes valdab ajalugu, manipuleerib massidega." 
Kuidas ja miks see toimib, jääb igale ise uurimiseks. Kuid see on kindel, et koolis ajalootundides tõde ei räägita. Uues blogis tuleb lugu, kus ma kirjeldan televisioonis näidatud filmis "Meistrite linn. Tallinna relvameistrid", kuidas tehakse muuseumi eksponaate ja kuidas teadlased ei tea siiamaani, mis mingisugused esemed tegelikult on. Siis kui mu abilised saavad valmis ka Facebooki sama lehekülje, saavad minusugused ajaloo huvilised sinna üles riputada erinevaid huvitavaid viiteid.

Nüüd siis FB elukulg  https://www.facebook.com/elukulg/?fref=ts

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar